Broccolitaart met Geitenkaas en Pistachenoten Porties: 4 personen Deel dit recept via E-mail Deel op Facebook Recept afdrukken Ingrediënten ▢500 g broccoli ▢Zout ▢Peper ▢100 g gezouten pistachenoten ▢150 g zachte geitenkaas ▢4 eieren ▢⅛ l slagroom ▢2 theelepels tijm ▢1 blikje croissantdeeg of zandtaartdeeg uit de diepvries Instructies Verwarm de oven voor op 200º C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel de broccoliroosjes af onder koud stromend water in een vergiet. Pel de pistachenoten en verkruimel de geitenkaas. Klop de eieren los met de slagroom, tijm, peper en zout. Roer de geitenkaas en de pistachenoten door het eimengsel. Vet een lage taartvorm (doorsnede 24 cm) in en bekleed de vorm met het deeg. Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel over de broccoli. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Notities / Tips / Wijnadvies Let op bij een koemelkallergie dat er zuivere geitenkaas wordt gebruikt. Geniet van deze smaakvolle en vegetarische broccolitaart met de heerlijke toevoeging van geitenkaas en pistachenoten!

Broccolitaart met Geitenkaas en Pistachenoten

Een verfijnde broccolitaart met zachte geitenkaas en knapperige pistachenoten.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Taartvorm (24 cm),
  • Kleine kookpan

Ingrediënten

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 2 theelepels tijm
  • 4 eieren
  • 500 g broccoli
  • 100 g gezouten pistachenoten
  • l slagroom
  • 1 blikje croissantdeeg of zandtaartdeeg
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoli 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
  • Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Pel de pistachenoten en verkruimel de geitenkaas.
  • Klop de eieren los met de slagroom, tijm, peper en zout.
  • Roer de verkruimelde geitenkaas en de pistachenoten door het eimengsel.
  • Vet een lage taartvorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het deeg.
  • Leg de broccoliroosjes gelijkmatig verdeeld in de vorm.
  • Schenk het eimengsel over de broccoli.
  • Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Let op bij een koemelkallergie dat er zuivere geitenkaas wordt gebruikt.
Geniet van deze smaakvolle en vegetarische broccolitaart met de heerlijke toevoeging van
geitenkaas en pistachenoten!
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart / Noten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch