Broccolitaart met Walnoten en Gorgonzola
Een knapperige broccolitaart met walnoten en gorgonzola, perfect als vegetarische maaltijd.
Equipment
- Kleine kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Blancheer de broccoli 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Vet een springvorm van 24 cm in en bestrooi licht met bloem.
- Bestuif een werkvlak met bloem.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
- Bekleed de springvorm met het deeg.
- Verdeel de walnoten, broccoli en sjalotjes gelijkmatig over de bodem.
- Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel deze over de vulling.
- Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
- Controleer regelmatig; dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
- Laat de taart kort afkoelen en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 30 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 4 g