Broccolizalmtaart
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 zak broccoliroosjes 300 g
- 3 eieren middel groot
- 4 eetlepel(s) slagroom
- zout
- peper
- 1 komkommer
- 4 eetlepel(s) thousand Island-dressing
- boter om in te vetten
- 1 blik zalm (418 g)
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bladerdeeg ontdooien.
- Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ca. 3 minuten blancheren, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Zalm laten uitlekken, graatjes verwijderen en in stukjes verdelen.
- In kom zalm en broccoli mengen.
- Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
- Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken.
- Zalmmengsel in vorm doen.
- Eiermengsel erover schenken.
- In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken
- Komkommer schillen en in plakjes snijden.
- Sladressing door komkommer scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Taart serveren met komkommersalade.