Broodje rauwe ham en rookkaas
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 eieren
- zout
- versgemalen peper
- 1 kropje little gem sla
- ½ bosje radijsjes
- 2 Tasty Tom tomaten
- 4 Italiaanse bollen
- 4 eetlepels olijfmayonaise
- 4 plakken rauwe ham ronde plakken
- 4 plakken rookkaas
Instructies
- Eieren in ca. 7 minuten hard koken en onder koud stromend water laten schrikken.
- Afgekoelde eieren pellen, (met eisnijdertje) in plakken snijden en bestrooien met zout en peper.
- Intussen blad van kropje little gem loshalen.
- Radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
- Tomaten in dunne plakken snijden.
- Kapjes van Italiaanse bollen afsnijden, broodkruim met vingers uit bol plukken.
- Elke uitgeholde broodbol met bolle kant van lepel insmeren met eetlepel olijfmayonaise.
- Bollen achtereenvolgens vullen met laagje sla, ham, kaas, tomaat, ei en radijs. Vulling stevig aandrukken, kapje weer op broodje zetten.
- Bollen strak inpakken in folie en (gekoeld) meenemen voor onderweg.
Voedingswaarden
Calories: 485 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 19 g | Vet: 25 g