Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- bloem
- 1 ei
- paneermeel
- ¼ komkommer
- azijn
- zoetstof
- mayonaise
- 1 teentje knoflook
- peper & zout
- 4 bruine meergranen bolletjes
- arachideolie
Instructies
- Schil een ¼ komkommer en snijd deze julienne.
- Breng een flinke scheut azijn met zoetstof en peper in een bakje op smaak en voeg de komkommerreepjes toe.
- Laat dit een uurtje intrekken.
- Bestrooi de visfilet met peper en zout.
- Strooi de bloem op een bord, klop het ei los in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord.
- Doe 2 eetlepels mayonaise in een bakje.
- Pel de knoflookteen en pers deze boven de mayonaise uit. Meng goed door elkaar.
- Wentel de visfilets door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
- Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
- Haal de vis dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Druk de paneermeel goed aan en leg de visfilets op een bord.
- Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de knoflookmayonaise.
- Leg daar bovenop de komkommerreepjes.
- Verhit intussen in een hapjespan of wok de arachideolie (of zet de frituurpan aan).
- Als deze op temperatuur is, leg voorzichtig de vis erin en frituur deze in 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Als de vis klaar is, even uit laten lekken op keukenpapier en leg ze daarna op de broodjes.
- Bovenste helt van het broodje erop en steek er een prikker door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken frietjes voor een complete maaltijd!