Een versgebakken Turkse broodpizza met gesmolten mozzarella, knapperig ontbijtspek en verse groenten. De krokante pide is royaal belegd met tomaten, gemarineerde artisjokken, dunne ringen paprika en een frisse topping van rucola. De pizza wordt geserveerd op een rustieke houten tafel, met een linnen servet, een vintage mes en een klein schaaltje extra olijfolie. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de rijke kleuren en smaken van het gerecht.

Turkse broodpizza met mozzarella en ontbijtspek

Heerlijke broodpizza met Turkse broden, mozzarella, ontbijtspek en verse groenten.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 blik artisjokken uitgelekt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 bolletjes mozzarella in plakken
  • ½ dl olijfolie
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 1 paprika in ringetjes
  • 2 pides of ronde Turkse broden
  • 75 gram rucola of veldsla
  • 3 tomaten in plakken
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • Meng de olijfolie met de knoflook.
  • Snijd de pides horizontaal door.
  • Beleg elk brood met tomaat, mozzarella, artisjokken, paprika en ontbijtspek.
  • Bak de pizza's 20 minuten in de oven.
  • Leg op elke pizza een bergje rucola of veldsla.
  • Schep er wat knoflookolie over.
  • Bestrooi met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge rode wijn, zoals Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten / Pizza / Warme hapjes
Land van herkomst Turkije
Jaargetijde: Alle Jaargetijden