Broodspiesjes met magor en parmaham

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • kommetje

Ingrediënten

  • 150 g magor-kaas
  • 6 sneetjes bruin casinobrood zonder korst
  • 3 dunne plakken Parmaham
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 8 cherrytomaatjes gewassen

Instructies

  • Kaas op kamertemperatuur laten komen.
  • In kommetje kaas tot smeerbaar mengsel roeren.
  • Alle sneetjes brood besmeren met het kaasmengsel.
  • Plakken ham dubbelvouwen en op 3 sneetjes leggen.
  • 8 Blaadjes basilicum apart houden, rest over ham verdelen.
  • Rest van sneetjes brood op andere sneetjes leggen en licht aanduwen.
  • Sandwiches eerst in 4 gelijke vierkantjes snijden en vierkantjes diagonaal doorsnijden.
  • Aan elk satéstokje 3 driehoekjes brood steken en eindigen met blaadje basilicum en tomaatje.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Gebakken spiesjes:

Voor een warm hapje kun je de broodspiesjes ook bakken. Haal de spiesjes eerst een voor een door een beslag van 2 eieren, losgeklopt met 1 ½ dl droge witte wijn en wentel ze door paneermeel. Bak de spiesjes in een koekenpan met een ruime laag hete olie in ca. 2-3 minuten krokant en goudbruin. Garneer ze met een blaadje basilicum en een tomaatje.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Varkensvlees / Vlees
Extra aanwijzing Snel te maken