Broodspiesjes met magor en parmaham
Equipment
- satéstokjes
- kommetje
Ingrediënten
- 150 g magor-kaas
- 6 sneetjes bruin casinobrood zonder korst
- 3 dunne plakken Parmaham
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 8 cherrytomaatjes gewassen
Instructies
- Kaas op kamertemperatuur laten komen.
- In kommetje kaas tot smeerbaar mengsel roeren.
- Alle sneetjes brood besmeren met het kaasmengsel.
- Plakken ham dubbelvouwen en op 3 sneetjes leggen.
- 8 Blaadjes basilicum apart houden, rest over ham verdelen.
- Rest van sneetjes brood op andere sneetjes leggen en licht aanduwen.
- Sandwiches eerst in 4 gelijke vierkantjes snijden en vierkantjes diagonaal doorsnijden.
- Aan elk satéstokje 3 driehoekjes brood steken en eindigen met blaadje basilicum en tomaatje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebakken spiesjes:
Voor een warm hapje kun je de broodspiesjes ook bakken. Haal de spiesjes eerst een voor een door een beslag van 2 eieren, losgeklopt met 1 ½ dl droge witte wijn en wentel ze door paneermeel. Bak de spiesjes in een koekenpan met een ruime laag hete olie in ca. 2-3 minuten krokant en goudbruin. Garneer ze met een blaadje basilicum en een tomaatje.Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g