Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Brandy Snaps:

  • 100 g suiker
  • 100 g glucose
  • 100 g boter
  • 100 g bloem

Brownie:

  • 100 g pure chocolade couverture
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g bloem
  • 100 g hazelnoten
  • Poedersuiker

Mousse:

  • 2,5 dl melk
  • 100 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 steranijs
  • 6 g gelatine
  • 2 dl room
  • 200 g eiwit
  • 150 g suiker

Karamelsaus:

  • 150 g suiker
  • 2,5 dl melk
  • 1 dl room
  • 50 g boter

Instructies

Brownies:

  • Smelt de couverture au bain-marie.
  • Klop eieren en suiker samen tot een glad mengsel.
  • Meng het eiermengsel met de gesmolten couverture.
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Hak de hazelnoten en spatel ze erdoor.
  • Giet het mengsel in siliconen vormen.
  • Bak in een oven van 160 graden gedurende 20 minuten.
  • Laat afkoelen.

Brandy Snaps:

  • Doe suiker, glucose en boter samen in een pan, smelt en roer goed door.
  • Voeg bloem toe en roer.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Rol het in plastic tot een worst en bevries het.
  • Snijd plakjes van 2 mm met een snijmachine.
  • Bak in een oven van 180 graden goudbruin.
  • Vorm ze als ze uit de oven komen en laat afkoelen.

Mousse:

  • Verhit melk met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden en steranijs in een pan.
  • Voeg suiker toe en breng aan de kook.
  • Haal van het vuur en laat 20 minuten onder deksel trekken.
  • Passeer de melk.
  • Week gelatine in koud water en los op in de melk, laat hangend worden in ijswater.
  • Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
  • Klop eiwit op tot volledig volume en voeg dan langzaam de suiker toe.
  • Klop nog 5 minuten door en spatel door de massa.
  • Zet in de koelkast.

Karamelsaus:

  • Laat de suiker karameliseren zonder te roeren op laag vuur.
  • Blus af met melk en laat suiker in de melk oplossen.
  • Voeg room toe en breng aan de kook.
  • Roer boter door de kokende massa en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Zet de brownies op borden.
  • Schep een quenelle mousse langs de brownies.
  • Leg twee brandy snaps langs de brownies.
  • Druppel de karamelsaus eromheen.
  • Bestuif met poedersuiker.
  • Geniet van dit heerlijke nagerecht met brownie, kruidenmousse en karamelsaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Nagerecht