Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 18 plakken zuurdesem brood
- 3 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el platte peterselie
- 1 el verse munt
- 2 teentjes knoflook
- 3 rijpe roma tomaten
- 2 el verse basilicum
- 1 el balsamico azijn
- 3 rode uien
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 el rode wijnazijn
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram pecorino
- olijfolie extra vergine olijfolie om in te bakken
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
Stap 1: Bruschetta’s
- Rooster de plakken brood in een grillpan (zonder vet) of met de grillstand van de oven.
- Laat ze iets afkoelen.
- Snijd de knoflookteentjes doormidden.
- Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en smeer ze in met de teentjes knoflook.
- Strooi er nog een klein beetje zeezout over voor de smaak.
Stap 2: Gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
- Rooster deze plakken om en om in de grillpan.
- Maak een marinade van de witte wijnazijn, 6
- el olijfolie extra vergine, de gehakte peterselie en munt en een teentje fijngehakte knoflook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de plakken aubergine hierin en laat minstens een uur marineren.
Stap 3: Gekarameliseerde rode ui met pecorino
- Hak de rode ui fijn.
- Verwarm wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de stukjes ui.
- Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadjes en suiker toe en bak dit zachtjes voor zo’n 30 minuten.
- Het mengsel moet daarna een stroperigere, glanzende structuur hebben.
- Rasp de pecorino fijn en zet dit apart tot gebruik.
Stap 4: Tomaat en basilicum
- Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Doe dit in een schaal en meng dit met 2el olijfolie, de balsamico azijn, gehakte basilicum en wat peper en zout.
Stap 5: Serveren van de bruschetta’s
- Neem 6 bordjes en leg op ieder bordje 3 sneedjes brood.
- Schep op 1 bruschetta een eetlepel tomaat/basilicum mengsel, op de 2e bruschetta een plak aubergine en op de 3e bruschetta een eetlepel rode ui mengsel.
- Strooi over de rode ui nog wat geraspte pecorino.