Budino alle fragole
roompudding met aardbeien
Equipment
- timbaaltjes
- of
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine witte
- 4 dl slagroom
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram aardbeien
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 takje basilicum
- 1 theelepel olie
- 4 of inhoud ± 150 ml
Instructies
- Laat de gelatine in een kom met ruim koud water ± 5 minuten weken.
- Breng in een pan de helft van de slagroom met 50 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook en laat het ± 4 minuten heel zachtjes koken.
- Knijp de gelatine goed uit, los hem al roerend in roommengsel op en laat tot lauwwarm afkoelen.
- Vet de timbaaltjes in.
- Klop in een kom de rest van de slagroom stijf en spatel het lauwwarme roomsuikermengsel er luchtig door.
- Schenk het roommengsel in de timbaaltjes en laat de pudding in de koelkast in ± 1,5 uur stijf worden.
- Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten.
- Roer in een kom de balsamico-azijn en de rest van de suiker door elkaar en schep de aardbeien erdoor.
- Zet de timbaaltjes tot het gebruik in de koelkast.
- Snijd de basilicum in fijne reepjes.
- Houd de timbaaltjes enkele seconden in heet water.
- Zet er een bord op, keer ze samen en laat een timbaaltje op een bord glijden.
- Stort de andere timbaaltjes op dezelfde manier.
- Schep de aardbeien erlangs en strooi de basilicum erover.