Budino alle fragole

Budino alle fragole

roompudding met aardbeien
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine witte
  • 4 dl slagroom
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 takje basilicum
  • 1 theelepel olie
  • 4 of inhoud ± 150 ml

Instructies

  • Laat de gelatine in een kom met ruim koud water ± 5 minuten weken.
  • Breng in een pan de helft van de slagroom met 50 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook en laat het ± 4 minuten heel zachtjes koken.
  • Knijp de gelatine goed uit, los hem al roerend in roommengsel op en laat tot lauwwarm afkoelen.
  • Vet de timbaaltjes in.
  • Klop in een kom de rest van de slagroom stijf en spatel het lauwwarme roomsuikermengsel er luchtig door.
  • Schenk het roommengsel in de timbaaltjes en laat de pudding in de koelkast in ± 1,5 uur stijf worden.
  • Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten.
  • Roer in een kom de balsamico-azijn en de rest van de suiker door elkaar en schep de aardbeien erdoor.
  • Zet de timbaaltjes tot het gebruik in de koelkast.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes.
  • Houd de timbaaltjes enkele seconden in heet water.
  • Zet er een bord op, keer ze samen en laat een timbaaltje op een bord glijden.
  • Stort de andere timbaaltjes op dezelfde manier.
  • Schep de aardbeien erlangs en strooi de basilicum erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië