Buideltjes met Gerookte Zalm en Paling
Delicate buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd met een romige saus. Een verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 125 g gezeefde bloem
- 1 ¼ dl melk
- 1 ¼ dl bier
- 30 g gesmolten boter
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 100 g gerookte zalm
- 75 g gerookte paling
- 1 eetlepel fijngesneden dille
Voor de saus:
- 125 ml crème fraîche
- ⅓ dl witte wijn
- ¼ dl visfond
- ½ eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Scheutje gembervocht
Extra:
- Preireepjes even geweekt in kokend water, om de buideltjes dicht te binden
Instructies
- Maak het beslag door eieren, melk, bloem en een snufje zout te mengen.
- Voeg het bier en de gesmolten boter toe en roer goed door.
- Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
- Bak van het beslag 4 dunne flensjes in een koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verdeel de gerookte zalm, gerookte paling en fijngesneden dille over de flensjes.
- Vouw de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes.
- Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat en verwarm ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
- Maak ondertussen de saus: meng de crème fraîche, witte wijn, visfond, citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht in een kleine pan.
- Verwarm op laag vuur en roer goed door.
- Schep de saus op borden en zet de warme buideltjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij de gerookte vis en romige saus.
Voedingswaarden
Calories: 285 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 15 g | Vet: 17 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 2 g