Een elegant gepresenteerd voorgerecht met buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, gebonden met preireepjes. De buideltjes liggen op een romige saus van crème fraîche, witte wijn en visfond, en zijn gegarneerd met verse dille en een schijfje citroen. De tafelsetting omvat een opgevouwen servet, een glas witte wijn en een lichte houten tafel, met zachte verlichting die de verfijnde sfeer benadrukt.

Buideltjes met Gerookte Zalm en Paling

Delicate buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd met een romige saus. Een verfijnd voorgerecht voor speciale gelegenheden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 125 g gezeefde bloem
  • 1 ¼ dl melk
  • 1 ¼ dl bier
  • 30 g gesmolten boter
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 100 g gerookte zalm
  • 75 g gerookte paling
  • 1 eetlepel fijngesneden dille

Voor de saus:

  • 125 ml crème fraîche
  • dl witte wijn
  • ¼ dl visfond
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Scheutje gembervocht

Extra:

  • Preireepjes even geweekt in kokend water, om de buideltjes dicht te binden

Instructies

  • Maak het beslag door eieren, melk, bloem en een snufje zout te mengen.
  • Voeg het bier en de gesmolten boter toe en roer goed door.
  • Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten.
  • Bak van het beslag 4 dunne flensjes in een koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Verdeel de gerookte zalm, gerookte paling en fijngesneden dille over de flensjes.
  • Vouw de flensjes tot buideltjes en bind ze dicht met preireepjes.
  • Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat en verwarm ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 7 minuten.
  • Maak ondertussen de saus: meng de crème fraîche, witte wijn, visfond, citroensap, zout, peper en een scheutje gembervocht in een kleine pan.
  • Verwarm op laag vuur en roer goed door.
  • Schep de saus op borden en zet de warme buideltjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij de gerookte vis en romige saus.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 15 g | Vet: 17 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Pescatarian
Feestdagen etc Kerst / Pasen