Cajun Kipkluifjes met Spekabrikozen Spiesjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ liter kippenbouillon van tablet
  • 16 kipkluifjes
  • 3 eetlepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels cognac
  • 12 gewelde abrikozen
  • 12 plakjes gerookt ontbijtspek

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.

Voorgaren van de kipkluifjes:

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan of gebruik de magnetron om de kipkluifjes 5 minuten voor te garen.

Maak de cajunmarinade:

  • Meng in een kom de cajunkruiden met citroensap en cognac.

Bereid de kipkluifjes:

  • Laat de voorgegarende kipkluifjes afkoelen en dep ze droog.
  • Wrijf de kipkluifjes in met het cajunmengsel.

Maak de spekabrikozen spiesjes:

  • Rol elke abrikoos in een plakje gerookt ontbijtspek.
  • Rijg de gemarineerde kipkluifjes afwisselend met de spekabrikozen aan de dubbele spiesen.

Grillen op de barbecue:

  • Rooster de kipkluifjes op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, regelmatig keren, tot ze knapperig en gaar zijn.

Serveren:

  • Serveer de Cajun Kipkluifjes met Spekabrikozen Spiesjes direct van de barbecue als hoofdgerecht.
  • Lekker met een frisse salade en geroosterde groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

Voor een intensere smaak kun je de kipkluifjes langer laten marineren in de cajunmengsel voordat je ze op de spiesen rijgt.

Wiijnadvies:

Geniet van dit smaakvolle gerecht met een zachte witte wijn zoals een Chardonnay of een koude pilsener.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Hapjes / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij