Cajun Kipkluifjes met Spekabrikozen Spiesjes
Equipment
- Dubbele spiesen
Ingrediënten
- ½ liter kippenbouillon van tablet
- 16 kipkluifjes
- 3 eetlepels cajunkruiden
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels cognac
- 12 gewelde abrikozen
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
Voorgaren van de kipkluifjes:
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan of gebruik de magnetron om de kipkluifjes 5 minuten voor te garen.
Maak de cajunmarinade:
- Meng in een kom de cajunkruiden met citroensap en cognac.
Bereid de kipkluifjes:
- Laat de voorgegarende kipkluifjes afkoelen en dep ze droog.
- Wrijf de kipkluifjes in met het cajunmengsel.
Maak de spekabrikozen spiesjes:
- Rol elke abrikoos in een plakje gerookt ontbijtspek.
- Rijg de gemarineerde kipkluifjes afwisselend met de spekabrikozen aan de dubbele spiesen.
Grillen op de barbecue:
- Rooster de kipkluifjes op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, regelmatig keren, tot ze knapperig en gaar zijn.
Serveren:
- Serveer de Cajun Kipkluifjes met Spekabrikozen Spiesjes direct van de barbecue als hoofdgerecht.
- Lekker met een frisse salade en geroosterde groenten.