Caldereta
Visstoofpot
Ingrediënten
- 600 g stevige vis zoals zeeduivel, harder of tilapia, in brede repen gesneden
- 500 g mosselen of andere schelpdieren goed gewassen
- 1 dl droge witte wijn
- 20 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels brandy
- 2 dl visbouillon
- ½ bosje peterselie fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 rode paprika's in stukjes gesneden
- 250 g grote ongepelde garnalen
- 2 citroenen in partjes gesneden
- Geroosterd brood voor het serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verhit de witte wijn in een pan en voeg de schelpdieren toe.
- Dek de pan af en kook de schelpdieren gedurende 3-5 minuten, totdat ze opengaan.
- Verwijder daarna de dichte schelpen en bewaar het kookvocht.
- Verhit de boter en olijfolie in een grote pan.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Bestrooi de ui en knoflook met bloem en roer goed door.
- Voeg vervolgens het kookvocht van de schelpdieren, brandy, visbouillon, peterselie en tomatenpuree toe.
- Laat de saus ongeveer 2 minuten koken tot deze iets indikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Neem een flinke ovenschaal en leg hierin de helft van de vis en schelpdieren, gevolgd door de helft van de paprika's en garnalen.
- Herhaal deze laag nog een keer en eindig met een laag paprika's en garnalen.
- Giet de saus over de ingrediënten in de ovenschaal en zorg ervoor dat alles net onder staat.
- Voeg indien nodig wat extra visbouillon toe.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vis gaar is en de saus pruttelt.
- Serveer de caldereta met partjes citroen en geroosterd brood om de saus mee op te dippen.