Canneloni met kip en Gandaham, rauwe eendenlever

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Pastadeeg:

  • 500 g grano duro
  • 200 g eidooier
  • ½ dl olijfolie
  • Zout
  • Peper

Vulling:

  • 8 struikjes witlof
  • 16 plakken Gandaham
  • 2 sjalotten
  • 10 g suiker
  • Citroensap
  • Geraspte kaas

Saus:

  • 5 dl gevogeltefond
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 50 g eendenlever
  • Zout
  • Peper

Garnering:

  • 16 plakken eendenlever
  • Zeezout
  • 16 plakken truffel
  • Kervel

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro, eidooier, olijfolie, zout en peper samen in een kom met een vlinderhaak.
  • Voeg indien nodig water toe tot een soepel en droog deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat een uur rusten.

Vulling:

  • Snipper de sjalotten en snijd de witlof in stukken van 1/2 cm.
  • Fruit de sjalotten in boter, voeg de witlof toe en bak op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg suiker en citroensap toe, breng op smaak.
  • Laat uitlekken en afkoelen op een zeef.

Saus:

  • Breng de gevogeltefond aan de kook en reduceer tot 3 dl.
  • Breng de room met de boter aan de kook en voeg toe aan de gereduceerde gevogeltefond.
  • Voeg de in stukjes gesneden eendenlever toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Garnering:

  • Snijd de eendenlever in 16 plakken en zet koud weg.
  • Snijd 16 plakjes truffel.

Dresseren:

  • Rol het pastadeeg dun uit en snijd er 16 lappen van 10 x 12 cm uit.
  • Kook de vellen in ruim kokend water met zout gedurende 6 minuten.
  • Spoel ze koud en droog ze op keukenpapier.
  • Leg op elk vel een plak Gandaham en schep hierop een lepel witlof.
  • Rol op tot canneloni's.
  • Leg de canneloni's op een beboterde ovenplaat en bestrooi met geraspte kaas.
  • Verwarm in een oven van 180 graden tot de kaas is gesmolten.
  • Verwarm de saus.
  • Schep een lepel saus op de borden en leg hierin de canneloni's.
  • Dresseer op de canneloni's een krul eendenlever bestrooid met zeezout.
  • Garneer met plakjes truffel en kervel.
  • Geniet van dit verrukkelijke tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Kip / Pasta / Tussengerecht