Cantuccini van Astrid Veltman
Deze koekjes uit Toscane worden in zoete wijn gedoopt en dan opgegeten.
Ingrediënten
- 150 gram amandelen met vlies
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- 2 grote eieren
- 1 eidooier
- 1 mespunt zout
- 3 eetlepels melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de amandelen grof.
- Vermeng (in een keukenmachine) het bakmeel met de suiker, de eieren, de eidooier, het zout en 1-2 eetlepels melk.
- Kneed de fijngehakte amandelen door het deeg en vorm er rollen van met een doorsnee van ± 2 cm.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van de melk.
- Bak de rollen in ± 25 minuten goudbruin.
- Neem de rollen uit de oven en snijd ze in plakjes van ± 1 cm breed.
- Schuif ze iets uit elkaar en bak de koekjes nog 5 minuten in de oven.
- Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
- Bewaar de koekjes in een blik. Ze zijn zeker een paar weken houdbaar.