Caribische Jambalaya met Scampi
Equipment
Ingrediënten
- 500 g diepvriesscampi ontdooid en gepeld
- 200 g chorizoworst in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
- 1 rode paprika in stukken gesneden
- 1 rode peper in ringetjes gesneden (met zaadjes voor extra pit)
- 200 g achterham in grove stukken gesneden
- 1 bakje tasty tom trostomaten in vieren gesneden
- 300 g langkorrelige witte rijst
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes op laag vuur tot ze knapperig zijn.
- Schep de chorizo uit de pan en zet opzij.
- Bak de scampi in het achtergebleven bakvet al omscheppend 2-3 minuten tot ze gaar en roze zijn.
- Schep ze naast de chorizo op een bord en zet opzij.
- Bak in het resterende bakvet de ui, bleekselderij, rode paprika en rode peper 2-3 minuten.
- Voeg de ham, chorizo, tomaten en rijst toe aan de pan en bak nog 1-2 minuten zachtjes mee.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat de rijst afgedekt in 20 minuten gaar koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de helft van de scampi door de rijst.
- Verdeel de rijstschotel over vier grote kommen en verdeel de resterende scampi erover.
- Bestrooi met fijngesneden peterselie.
- Geniet van deze heerlijk gekruide Caribische jambalaya met sappige scampi!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kruidige en smaakvolle jambalaya gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige citrusaroma's en verkwikkende zuurgraad van de wijn complementeren de verschillende smaken van het gerecht en zorgen voor een heerlijke harmonie.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 63 g | Protein: 37 g | Vet: 23 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 5 g