Caribische Mosselsalade met Exotisch Smaakpalet
Ingrediënten
Instructies
- Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
- Spoel ze af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
- Beleg een slakom met de blaadjes sla.
- Meng de mosselen, plakjes bananen, stukjes ananas en mandarijnen en voeg ze toe aan de slakom.
- Roer de overige ingrediënten (citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac) tot een pikante saus.
- Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade en schep voorzichtig door de mosselen.
- Garneer de Caribische mosselsalade met geschaafde amandelen en serveer direct voor een smaakvolle en exotische ervaring!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g