Carpaccio met gegrilde ananas

Carpaccio met gegrilde ananas

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
  • 1 kleine ananas
  • 200 g carpaccio bediening of koelvak
  • chilipeper uit de molen

Instructies

  • In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 eetlepels olijfolie tot fijne saus pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Grillpan verhitten.
  • Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen.
  • Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden.
  • Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren.
  • Carpaccio op vier borden leggen.
  • Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen.
  • Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vlees / Voorgerechten