Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
- 1 kleine ananas
- 200 g carpaccio bediening of koelvak
- chilipeper uit de molen
Instructies
- In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 eetlepels olijfolie tot fijne saus pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- Grillpan verhitten.
- Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen.
- Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden.
- Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 minuten lichtbruin grillen, halverwege keren.
- Carpaccio op vier borden leggen.
- Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen.
- Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ciabatta.