Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- stoommandje,
Ingrediënten
- 2 preistronken
- 12 plakjes carpaccio van ree hert of rund
- Verse bieslook
- 12 oesters
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel truffelpuree
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels notenolie
- Geschaafde Parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de prei in stukken van 3 cm en stoom ze gaar.
- Meng in een kom de mosterd, water, witte wijnazijn, truffelpuree, olijfolie en notenolie tot een gladde vinaigrette.
- Open de oesters en voeg het sap toe aan de vinaigrette.
- Leg de gegaarde prei in de vinaigrette en laat het marineren.
- Schik de prei op de borden, leg er de plakjes carpaccio overheen en vervolgens de oesters.
- Giet de truffelvinaigrette over het gerecht.
- Versier met gesneden bieslook en geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit verfijnde voorgerecht met prei, oesters en truffelvinaigrette past een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Hun complexiteit en frisheid zullen de diverse smaken van dit gerecht perfect aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 20 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g