Carpaccio met prei, oesters en truffelvinaigrette, geserveerd op kleurrijk Mexicaans bord in sfeervolle keuken.

Carpaccio met Prei, Oesters en Truffelvinaigrette

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 preistronken
  • 12 plakjes carpaccio van ree hert of rund
  • Verse bieslook
  • 12 oesters
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel truffelpuree
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels notenolie
  • Geschaafde Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd de prei in stukken van 3 cm en stoom ze gaar.
  • Meng in een kom de mosterd, water, witte wijnazijn, truffelpuree, olijfolie en notenolie tot een gladde vinaigrette.
  • Open de oesters en voeg het sap toe aan de vinaigrette.
  • Leg de gegaarde prei in de vinaigrette en laat het marineren.
  • Schik de prei op de borden, leg er de plakjes carpaccio overheen en vervolgens de oesters.
  • Giet de truffelvinaigrette over het gerecht.
  • Versier met gesneden bieslook en geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit verfijnde voorgerecht met prei, oesters en truffelvinaigrette past een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Hun complexiteit en frisheid zullen de diverse smaken van dit gerecht perfect aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 20 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij