Carpaccio van Wortel en Tonijn
Ingrediënten
- 500 g wortel biologisch, bijvoorbeeld van een supermarkt
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 4 zoetzure augurken
- 2 eetlepels grove mosterd
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 groene appel
- 6 takjes peterselie
- 1 blikje tonijn ongeveer 160 g, op water, uitgelekt
Instructies
- Schil de wortel, gebruik een kaasschaaf om lange linten te maken en plaats ze in een kom.
- Giet er 400 ml kokend water over en laat het 10 seconden staan tot ze beetgaar zijn.
- Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten gedurende ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Laat ze afkoelen op een bord.
- Snijd de augurk in blokjes van 5 mm.
- Klop een dressing van mosterd, olijfolie en mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de wortel en appel over 4 borden.
- Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi het geheel met augurk, pijnboompitten en peper.
Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van wortel en tonijn!
Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van wortel en tonijn!