Carpaccio van Wortel en Tonijn

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g wortel biologisch, bijvoorbeeld van een supermarkt
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 4 zoetzure augurken
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 groene appel
  • 6 takjes peterselie
  • 1 blikje tonijn ongeveer 160 g, op water, uitgelekt

Instructies

  • Schil de wortel, gebruik een kaasschaaf om lange linten te maken en plaats ze in een kom.
  • Giet er 400 ml kokend water over en laat het 10 seconden staan tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten gedurende ongeveer 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Snijd de augurk in blokjes van 5 mm.
  • Klop een dressing van mosterd, olijfolie en mayonaise, breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in flinterdunne partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verdeel de wortel en appel over 4 borden.
  • Besprenkel met de dressing en verdeel de tonijn erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bestrooi het geheel met augurk, pijnboompitten en peper.
Dit voorgerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en geschikt voor 4 personen. Geniet van deze heerlijke carpaccio van wortel en tonijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Feestdagen etc Herst