Carperinia, een Filippijnse soep met sinaasappel, geserveerd in een kom met een rijke bouillon, stukken vis, groenten en gegarneerd met sinaasappelschijfjes en verse koriander, in een moderne keuken met kleurrijke accenten.

Carperinia

Filippijnse Soep met Sinaasappel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 sinaasappels in partjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons voorgekookt
  • 100 gram gekookte Thaise rijst
  • Lavasblaadjes naar smaak gehakt
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 lente-uitjes gesnipperd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
  • Roer de sinaasappelpartjes, voorgekookte champignons, gekookte Thaise rijst en gehakte lavas door de kokende bouillon.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout, cayennepeper en witte wijnazijn.
  • Roer de gesnipperde lente-uitjes door de soep.
  • Serveer de soep warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking:

Carperinia is een Filippijnse soep met een verfrissende twist door de toevoeging van sinaasappel. Geniet van deze smaakvolle en unieke soep!

Serveertip:

Serveer deze Carperinia-soep als voorgerecht met een stukje vers brood of knapperige crackers.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Fillippijnen
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij