Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon
- 2 sinaasappels in partjes
- Peper en zout naar smaak
- 150 gram champignons voorgekookt
- 100 gram gekookte Thaise rijst
- Lavasblaadjes naar smaak gehakt
- 1 snufje cayennepeper
- 2 lente-uitjes gesnipperd
- 3 eetlepels witte wijnazijn
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
- Roer de sinaasappelpartjes, voorgekookte champignons, gekookte Thaise rijst en gehakte lavas door de kokende bouillon.
- Breng de soep op smaak met peper, zout, cayennepeper en witte wijnazijn.
- Roer de gesnipperde lente-uitjes door de soep.
- Serveer de soep warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerking:
Carperinia is een Filippijnse soep met een verfrissende twist door de toevoeging van sinaasappel. Geniet van deze smaakvolle en unieke soep!Serveertip:
Serveer deze Carperinia-soep als voorgerecht met een stukje vers brood of knapperige crackers.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g