Carperinia

Filippijnse Soep met Sinaasappel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 sinaasappels in partjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram champignons voorgekookt
  • 100 gram gekookte Thaise rijst
  • Lavasblaadjes naar smaak gehakt
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 lente-uitjes gesnipperd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
  • Roer de sinaasappelpartjes, voorgekookte champignons, gekookte Thaise rijst en gehakte lavas door de kokende bouillon.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout, cayennepeper en witte wijnazijn.
  • Roer de gesnipperde lente-uitjes door de soep.
  • Serveer de soep warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerking:

Carperinia is een Filippijnse soep met een verfrissende twist door de toevoeging van sinaasappel. Geniet van deze smaakvolle en unieke soep!

Serveertip:

Serveer deze Carperinia-soep als voorgerecht met een stukje vers brood of knapperige crackers.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Fillippijnen
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij