Cashewnotensoep

Cashewnotensoep

AllerHande februari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 35 g boter
  • 25 g bloem
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 125 ml droge witte wijn
  • zout en peper
  • ½ zakje verse bieslook à 25 g

Instructies

  • Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  • Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen.
  • In (soep)pan boter smelten.
  • Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken.
  • Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren.
  • Soep nog 1 minuut verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met geroosterd witbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch