Cashewnotensoep
AllerHande februari 2003
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 35 g boter
- 25 g bloem
- 2 kruidenbouillontabletten
- 1 beker slagroom 125 ml
- 125 ml droge witte wijn
- zout en peper
- ½ zakje verse bieslook à 25 g
Instructies
- Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
- Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen.
- In (soep)pan boter smelten.
- Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken.
- Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen.
- Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
- Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren.
- Soep nog 1 minuut verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd witbrood.