Cassoulet 2.0

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 worstjes
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik rode kidneybonen uitgelekt
  • 150 g gekookte basmati rijst
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 2 dl kippenbouillon
  • Sambal oelek naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de worstjes gedurende 4 tot 5 minuten, tot ze bruin en bijna gaar zijn.
  • Voeg de gesnipperde ui en blokjes groene paprika toe en bak deze enkele minuten mee.
  • Roer de gepelde tomaten, rode kidneybonen, gekookte rijst, chilipoeder, sambal en kurkuma door het mengsel.
  • Laat dit 5 minuten sudderen.
  • Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel nog ongeveer 3 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit smakelijke cassouletgerecht en geniet van de heerlijke Franse smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk