Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac
Ingrediënten
- 1 kg verse mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gehakt
- 4 tomaten gehakt
- 1 liter vleesbouillon
- 4 geroosterde sneetjes stokbrood glutenvrij indien nodig
- 2 cl cognac
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper naar smaak
- Kaneel naar smaak
- 1 bosje peterselie gehakt
- 150 gram geraspte kaas
Instructies
- Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen openstaan.
- Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof hierin de gehakte ui en tomaten.
- Voeg het kooknat toe aan de pan en vul aan met voldoende vleesbouillon voor 4 porties soep.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de cognac en geroosterde sneetjes stokbrood toe aan de pan en roer alles door elkaar.
- Stamp de knoflook met wat zout, peper, kaneel en gehakte peterselie in een vijzel.
- Voeg een beetje kooknat van de soep toe en meng alles goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan en voeg de mosselen toe (uit de schelpen gehaald).
- Roer alles door elkaar en laat kort koken.
- Voeg de geraspte kaas toe aan de soep en roer tot de kaas gesmolten is.
- Serveer warm en geniet van deze Catalaanse delicatesse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij deze Catalaanse mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g