Catalaanse Vissoep met Mosselen, Inktvis en Garnalen
Een rijke en geurige Catalaanse vissoep met mosselen, inktvis, garnalen en verse groenten. Een mediterraan gerecht vol smaak en karakter!
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 1,5 kg mosselen
- 500 g inktvis schoongemaakt, in ringen gesneden
- 500 g visfilet in blokjes gesneden
- 125 g grote garnalen
- 2 uien fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 g rookvlees in blokjes gesneden
- 500 g tomaten in blokjes gesneden
- 2 paprika's in blokjes gesneden
- 40 g roomboter
- 50 g gemalen amandelen
- 1 laurierblad
- 1 mespunt saffraanpoeder
- ¼ liter droge witte wijn
- ¼ liter water
- 1 blik artisjokken uitgelekt
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Spoel de inktvis grondig af onder koud stromend water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
- Snijd de mantel in ringen en de tentakels in stukjes.
- Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
- Besprenkel ze met citroensap.
- Verhit de roomboter in een grote pan.
- Fruit de uien, knoflook en rookvlees tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de gemalen amandelen, paprika's, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
- Breng aan de kook en laat enkele minuten koken totdat de mosselen openstaan.
- Voeg de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de soep 20 minuten sudderen op laag vuur tot de vis en zeevruchten gaar zijn.
- Proef en voeg indien nodig extra zout, peper en een kneepje citroensap toe.
- Serveer de soep warm in diepe borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Catalaanse vissoep met knapperig brood en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g