Catalaanse vissoep met mosselen, inktvis, visfilet, garnalen, paprika en tomaten, geserveerd in een kleurrijke schaal en gegarneerd met verse kruiden en een schijfje citroen.

Catalaanse Vissoep met Mosselen, Inktvis en Garnalen

Een rijke en geurige Catalaanse vissoep met mosselen, inktvis, garnalen en verse groenten. Een mediterraan gerecht vol smaak en karakter!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg mosselen
  • 500 g inktvis schoongemaakt, in ringen gesneden
  • 500 g visfilet in blokjes gesneden
  • 125 g grote garnalen
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 g rookvlees in blokjes gesneden
  • 500 g tomaten in blokjes gesneden
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 40 g roomboter
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • ¼ liter droge witte wijn
  • ¼ liter water
  • 1 blik artisjokken uitgelekt
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Spoel de inktvis grondig af onder koud stromend water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
  • Snijd de mantel in ringen en de tentakels in stukjes.
  • Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel ze met citroensap.
  • Verhit de roomboter in een grote pan.
  • Fruit de uien, knoflook en rookvlees tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de gemalen amandelen, paprika's, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
  • Breng aan de kook en laat enkele minuten koken totdat de mosselen openstaan.
  • Voeg de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de soep 20 minuten sudderen op laag vuur tot de vis en zeevruchten gaar zijn.
  • Proef en voeg indien nodig extra zout, peper en een kneepje citroensap toe.
  • Serveer de soep warm in diepe borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Catalaanse vissoep met knapperig brood en een partje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een frisse Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Zomer