Célestines au foie gras
Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- sauspannen
- kommen
Ingrediënten
Optioneel:
- maderasaus
Instructies
- Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
- Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
- Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
- Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
- Serveer met eventueel een aparte maderasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
- Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g