Ceviche
Ceviche is een verfrissend voorgerecht waarbij de vis 'gaart' in het zuur van het limoensap. Het is licht, pittig en perfect voor warme dagen. Geniet van de smaken van de Mexicaanse keuken!
Ingrediënten
- 500 g rauwe vis met stevig vlees bijv. zeebaars, snapper, in blokjes gesneden
- 2 kleine uien fijngehakt
- 4 sappige verse tomaten in blokjes gesneden
- 4 verse groene chilipepers naar smaak eventueel te vervangen door verse groene paprika, fijngehakt
- Enkele teentjes knoflook fijngehakt
- 8 verse limoentjes uitgeperst
- Een handvol verse koriander grof gehakt
- 1 theelepel olijfolie
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructies
- Plaats de in blokjes gesneden rauwe vis in een kom.
- Voeg de fijngehakte uien, tomaten, groene chilipepers (of paprika), en knoflook toe aan de vis.
- Pers de limoenen uit en giet het sap over de vismengeling.
- Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met het limoensap.
- Laat het geheel marineren in de koelkast gedurende ongeveer 30 minuten tot 1 uur.
- Voeg de gehakte koriander toe aan de ceviche en meng voorzichtig.
- Voeg olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak toe.
- Roer opnieuw voorzichtig om alle smaken te combineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de ceviche gekoeld, eventueel op een bedje van sla of met tortillachips aan de zijkant.