Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 280 gram stevige witte vis in stukken
- 4 eetlepels olie
- 1 ui fijn gesneden
- 1 bosje dille fijngehakt
- 4 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 50 gram pinda’s fijngehakt
- 1 Spaanse peper in ringetjes gesneden (optioneel zonder zaadjes)
Voor de marinade:
- 3 eetlepels vissaus
- 1 theelepel kurkuma
- 1 teen knoflook fijngeperst
- 1 cm gember geraspt
- 1 sjalotje versnipperd
- 5 takjes dille fijngehakt
- ½ theelepel zwarte peper
Instructies
Marineren:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
- Dep de stukken vis goed droog en leg ze in de marinade.
- Dek de schaal af en laat de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Voorbereiding:
- Snijd de ui fijn en de Spaanse peper in ringetjes.
- Hak de dille en pinda’s fijn.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bakken:
- Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Dep de gemarineerde vis droog en bak voorzichtig in de pan gedurende ongeveer 5 minuten, tot de vis net gaar is.
Afwerking:
- Voeg de fijngesneden ui en Spaanse peper toe aan de pan en bak kort mee.
- Bestrooi met de fijngehakte dille en pinda’s.
Serveren:
- Serveer de Cha Ca Thang Long met een frisse komkommersalade en witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g