Cha ca thang long
En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Equipment
Ingrediënten
- 70 Gr witte vis stevige in stukken
- 4 el olie
- 1 ui fijn gesneden
- 1 bosje dille fijngehakt
- 4 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 50 Gr pinda’s fijn gehakt
- 1 Spaanse peper evt. Zaadjes eruit, in ringetjes snijden
Voor de marinade:
- 3 el vissaus
- 1 tl kurkuma
- 1 teen knoflook fijngeperst
- 1 cm gember geraspte
- 1 sjalotje versnipperd
- 5 takjes dille fijngehakt
- ½ tl zwarte peper
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
- Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
- Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
- Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
- Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.