Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 70 Gr witte vis stevige in stukken
  • 4 el olie
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 bosje dille fijngehakt
  • 4 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 50 Gr pinda’s fijn gehakt
  • 1 Spaanse peper evt. Zaadjes eruit, in ringetjes snijden

Voor de marinade:

  • 3 el vissaus
  • 1 tl kurkuma
  • 1 teen knoflook fijngeperst
  • 1 cm gember geraspte
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 5 takjes dille fijngehakt
  • ½ tl zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Vietnam