Chai Panna Cotta met Amandel-Topping
Ingrediënten
- 1 sinaasappel alleen de schil
- 600 ml halfvolle melk
- 5 g agar agar
- 2 eetlepels suiker
- 3 zakjes chai thee
- 20 g amandelen
- 2 eetlepels pruimenjam
Instructies
- Boen de sinaasappel schoon en snijd twee dunne schilletjes af.
- Breng de melk met agar agar, suiker en sinaasappelschil aan de kook.
- Laat het mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen en haal het vervolgens van het vuur.
- Hang de theezakjes in het pannetje en laat ze minimaal 5 minuten trekken.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de sinaasappelschillen.
- Verdeel de geurige melk over 4 glaasjes en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Hak de amandelen in kleine stukjes.
- Verwarm de pruimenjam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water toe.
- Garneer elk glaasje met een lepel warme pruimenjam en bestrooi met de gehakte amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit verfijnde Indiaas toetje met de rijke smaken van chai en de heerlijke textuur van de amandel-topping. Een elegant nagerecht dat zowel verrukkelijk als verfrissend is.