Chai Panna Cotta met Amandel-Topping

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel alleen de schil
  • 600 ml halfvolle melk
  • 5 g agar agar
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 zakjes chai thee
  • 20 g amandelen
  • 2 eetlepels pruimenjam

Instructies

  • Boen de sinaasappel schoon en snijd twee dunne schilletjes af.
  • Breng de melk met agar agar, suiker en sinaasappelschil aan de kook.
  • Laat het mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen en haal het vervolgens van het vuur.
  • Hang de theezakjes in het pannetje en laat ze minimaal 5 minuten trekken.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de sinaasappelschillen.
  • Verdeel de geurige melk over 4 glaasjes en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Hak de amandelen in kleine stukjes.
  • Verwarm de pruimenjam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water toe.
  • Garneer elk glaasje met een lepel warme pruimenjam en bestrooi met de gehakte amandelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit verfijnde Indiaas toetje met de rijke smaken van chai en de heerlijke textuur van de amandel-topping. Een elegant nagerecht dat zowel verrukkelijk als verfrissend is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Noten
Land van herkomst India
Feestdagen etc Kerst