Chajar ka halva

Chajar ka halva

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën Groenten, Noten, Zuidvruchten
Land van herkomst Pakistan

Van wie is dit recept: H.E. Begum Liaquat Ali Khan
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Maak de wortelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe ze met de melk in een pressurecooker en laat ze gedurende een half uur koken zodat de worteltjes gaar zijn en de melk bijna verdroogd is.
  • Doe alles in een andere pan.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe.
  • Zet de pan op het vuur en blijf roeren zodat het mengsel niet aanbrandt.
  • Voeg de heel fijngehakte amandelen en alle andere ingrediënten toe en blijf roeren gedurende een uur, totdat het geheel een bruine puree is geworden.
  • De pan moet op heel laag vuur staan.
  • Naar smaak kan nog suiker worden toegevoegd.
  • Doe het gerecht op een grote schotel en laat het afkoelen, dan is het klaar om geserveerd te worden

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept