Champignon-Cognacsaus: Romige Saus met een Luxe Touch
Deze romige champignon-cognacsaus combineert rijke smaken van cognac, champignons en slagroom. Perfect bij een stukje vlees of pasta!
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui fijngehakt
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 25 g boter
- 4 eetlepels cognac
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 250 ml slagroom
- Zout naar smaak
- Enkele druppels Tabasco
- ½ eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels Silvo selderieblad
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak ze mee totdat het vocht volledig is verdampt (ongeveer 5 minuten).
- Schenk de cognac erbij en roer goed door.
- Voeg de tomatenpuree en slagroom toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng de saus op smaak met zout, enkele druppels Tabasco en ketjap manis.
- Roer het selderieblad door de saus en laat nog 3 minuten zachtjes tegen de kook aan verwarmen.
- Serveer direct en geniet van deze luxe saus!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze champignon-cognacsaus bij gegrild vlees, pasta of aardappelpuree voor een rijke en luxe smaakbeleving.
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g