Een sfeervolle presentatie van een Champignon Cognacsaus, geserveerd in een rustieke keramische sauskom. De saus heeft een romige, goudbruine kleur en is gegarneerd met verse selderijblaadjes. Rondom de kom liggen plakjes champignons, een glas cognac en een lepel. De setting is aangekleed met kleurrijke Mexicaanse textielpatronen en warme sfeerverlichting. 🍄✨🥄

Champignon-Cognacsaus: Romige Saus met een Luxe Touch

Deze romige champignon-cognacsaus combineert rijke smaken van cognac, champignons en slagroom. Perfect bij een stukje vlees of pasta!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngehakt
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 25 g boter
  • 4 eetlepels cognac
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 250 ml slagroom
  • Zout naar smaak
  • Enkele druppels Tabasco
  • ½ eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels Silvo selderieblad

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze mee totdat het vocht volledig is verdampt (ongeveer 5 minuten).
  • Schenk de cognac erbij en roer goed door.
  • Voeg de tomatenpuree en slagroom toe en roer alles goed door elkaar.
  • Breng de saus op smaak met zout, enkele druppels Tabasco en ketjap manis.
  • Roer het selderieblad door de saus en laat nog 3 minuten zachtjes tegen de kook aan verwarmen.
  • Serveer direct en geniet van deze luxe saus!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze champignon-cognacsaus bij gegrild vlees, pasta of aardappelpuree voor een rijke en luxe smaakbeleving.
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst