Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Vulling*:

  • ¼ ui fijngesnipperd
  • 100 gram champignons fijngehakt
  • 20 gram boter
  • 1 ½ eetlepel bloem
  • 500 ml melk
  • Zout naar smaak
  • Gemalen nootmuskaat naar smaak

Paneerlaag:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 50 gram broodkruim

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
  • Voeg de bloem toe en roer goed.
  • Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel in de steelpan.
  • Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  • Laat het mengsel 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
  • Meng voor de paneerlaag de olie en het broodkruim.
  • Roer tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
  • Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt.
  • Doe de kroketjes in de mand van de Airfryer.
  • Ga door tot alle vulling is gebruikt.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 8 minuten.
  • Frituur de kroketjes tot je het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor vleeskroketjes vervang je de champignons door 100 gram fijngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Snack