Champignon- of Vleeskroketjes uit de Airfryer
Equipment
Ingrediënten
Vulling*:
- ¼ ui fijngesnipperd
- 100 gram champignons fijngehakt
- 20 gram boter
- 1 ½ eetlepel bloem
- 500 ml melk
- Zout naar smaak
- Gemalen nootmuskaat naar smaak
Paneerlaag:
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 50 gram broodkruim
Instructies
- Snipper de ui en snijd de champignons fijn.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de ui en champignons tot ze zacht zijn.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Verwarm de melk en voeg deze beetje bij beetje toe aan het champignonmengsel in de steelpan.
- Blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
- Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
- Laat het mengsel 2 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
- Meng voor de paneerlaag de olie en het broodkruim.
- Roer tot het mengsel weer los en kruimelig wordt.
- Rol 1 eetlepel vulling door de paneerlaag tot de vulling volledig is bedekt.
- Doe de kroketjes in de mand van de Airfryer.
- Ga door tot alle vulling is gebruikt.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 8 minuten.
- Frituur de kroketjes tot je het signaal van de timer hoort en ze knapperig en bruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor vleeskroketjes vervang je de champignons door 100 gram fijngesneden kalfs- of rundvlees (riblap, schenkel).