Champignons in room-wijnsaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 sjalotje
  • 1 doosje champignons fijn 250 g,
  • 1 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel(s) droge witte wijn
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
  • ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
  • versgemalen zwarte peper,

Instructions

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
  • Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch