Champignons in room-wijnsaus
Aller Hande 1996
Equipment
- 2 lage ovenvaste schaaltjes á inhoud ca. 2 1/2 dl,
- grill
- keukenpapier
Ingredients
- 1 sjalotje
- 1 doosje champignons fijn 250 g,
- 1 eetlepel(s) boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) droge witte wijn
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
- ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
- versgemalen zwarte peper,
Instructions
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Sjalotje pellen en fijn snipperen.
- Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
- In koekenpan boter verhitten.
- Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
- Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
- Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
- Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
- Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
- Op smaak brengen met peper.
- Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.