Champignonsoep met broccoli, maïs en kip
AllerHande maart 2003
Ingrediënten
- 2 meergranenpistolets (àfbakbrood pak à 4 stuks
- 2 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 200 g kipfilet in blokjes
- ½ zakje panklare broccoli à 300 g
- 1 blikje maïskorrels 150 g
- 1 zak verse champignonsoep 500 ml
- 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Pistolets in 8-9 minuten afbakken.
- In koekenpan olie verhitten.
- Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
- Broccoliroosjes zo nodig kleiner snijden.
- Maïs afgieten.
- In pan champignonsoep en broccoli verwarmen en zachtjes tegen de kook aan houden, tot broccoli beetgaar is.
- Maïs en kruiden erdoor roeren en nog even meewarmen.
- Kipblokjes en soep over twee grote kommen verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met brood.