Champignonsoep met broccoli, maïs en kip

Champignonsoep met broccoli, maïs en kip

AllerHande maart 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meergranenpistolets (àfbakbrood pak à 4 stuks
  • 2 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • ½ zakje panklare broccoli à 300 g
  • 1 blikje maïskorrels 150 g
  • 1 zak verse champignonsoep 500 ml
  • 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Pistolets in 8-9 minuten afbakken.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Broccoliroosjes zo nodig kleiner snijden.
  • Maïs afgieten.
  • In pan champignonsoep en broccoli verwarmen en zachtjes tegen de kook aan houden, tot broccoli beetgaar is.
  • Maïs en kruiden erdoor roeren en nog even meewarmen.
  • Kipblokjes en soep over twee grote kommen verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Soep / Voorgerechten