Charlotte met amandelen

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 biscuits met een platte en een lepel vormige zijde
  • 125 g amandelen in poedervorm
  • 125 g suiker
  • 125 g boter
  • 25 dl room
  • 2 eetlepels kirsch
  • 2 eetlepels suiker voor ijs
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Klop ½ dl room tot Chantillycreme.
  • Verwerk de suiker in de murw gemaakte boter, tot alle suiker is opgelost, voeg er de amandelen en de kirsch bij.
  • Bekleed de bodem en de randen van een Charlotte-vorm (die u eerst licht beboterd hebt) met biscuits.
  • Druk ze vast tegen elkaar aan.
  • De Chantillycreme mengen met het eerste mengsel (amandelen, boter, kirsch) en dit over de biscuits schudden.
  • laat de Charlotte-vorm nu en dan op de tafel botsen, om de pate degelijk te verspreiden.
  • In de vrieskast of de diepvries plaatsen, gedurende ten minste 4 uren.
  • Voor het opdienen de Charlotte uit de vorm halen; dompel de vorm snel in heet water, en keer de cake om op het dienblad, fris serveren.
  • Men ken deze cake omringen met engelse crème.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch