Charlotte met Rode Vruchten
Een klassieke charlotte met rode vruchten en brood. Heerlijk fris en zomers dessert.
Equipment
- Taps toelopende vorm
- plat bord
Ingrediënten
- 500 gram rode vruchten aardbeien, bosbessen, bramen
- 150 gram suiker
- 6 blaadjes gelatine
- 12 sneetjes witbrood
Instructies
- Verwijder steeltjes, bladeren en ongerechtigheden van de vruchten.
- Was en dep de vruchten droog.
- Doe de vruchten in een kom en schep de suiker erdoor.
- Zet de kom in de koelkast.
- Bekleed een taps toelopende vorm met ontkorste sneetjes brood.
- Snijd 1 sneetje rond en bekleed de bodem.
- Snijd de rest van de sneetjes schuin en zet tegen de kant.
- Week de gelatine en los op in het opgewarmde vocht van de vruchten.
- Schep de vruchten in de vorm en giet het vocht erop.
- Bedek de bovenkant met brood.
- Leg een plat bord met een gewicht erop en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer koud.
- Garneer eventueel met slagroom of extra fruit.
- Moscato d'Asti: Een zoete, licht mousserende wijn die goed past bij het fruitdessert.
- Rosé: Een fruitige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g