Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 400 ml water
- 400 gram gehakt
- 1 ui fijngehakt
- 400 gram tomaten in blokjes
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 chilipeper fijngehakt
- 350 gram kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 paprika in blokjes
- Peper & zout
- Jalapeño reepjes optioneel, voor extra pittigheid
Instructies
- Doe de rijst en het water in een dichte stoomovenpan en schuif de pan in de combi-stoomoven.
- Stel de temperatuur in op 100°C en de tijd op 10 minuten.
- Verkruimel het gehakt in een andere dichte stoomovenpan en voeg deze bij de rijst in de combi-stoomoven.
- Stel opnieuw de temperatuur in op 100°C en de tijd op 10 minuten.
- Snijd intussen alle overige ingrediënten klein.
- Haal de pan met gehakt uit de combi-stoomoven en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
- Schuif de pan terug en stel de tijd nogmaals in op 10 minuten.
- Serveer de chili con carne met gestoomde rijst en eventueel wat ijsbergsla en nacho's.
- Garneer met jalapeño reepjes voor extra pittigheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht met ijsbergsla en nacho's.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g