Chinees Landhuis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 flinke ribkarbonades
  • 100 g taugé
  • 100 g Chinese kool
  • 100 g champignons
  • Vijfkruidenpoeder
  • 25 g boter of enkele lepels olie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ketjap
  • ½ dl droge sherry
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel gembernat
  • dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 fijngewreven Spaanse peper
  • Maïzena

Instructies

  • Maak een marinade van ketjap, sherry, azijn, honing, gembernat, kippenbouillon, knoflook
  • en Spaanse peper.
  • Marineer hierin de karbonades (liefst enkele uren).
  • Haal ze eruit en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bak ze in de boter of olie mooi bruin gedurende ± 15 minuten.
  • Kook de marinade en bind die met wat water aangelengde maïzena.
  • Stoof intussen in een beetje boter de taugé, Chinese kool en champignons 5 minuten.
  • Voeg een mespunt vijfkruidenpoeder toe.
  • Leg de karbonades op een schaal, giet de saus erover en leg de groenten eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst China