Chinese Flensjes met Kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g gezeefde bloem tarwe patent
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 3 dl melk
  • 2 dubbele maiskipfilet
  • Zout en peper
  • Mespunt 5-kruidenpoeder
  • Scheutje lichte sojasaus
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten in heet water geweekt, stelen verwijderd

Voor de saus:

  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels suiker of candarell
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Maak van de bloem, melk, eieren, zout en olie een beslag en laat dit even rusten.
  • Bak dunne flensjes van het beslag.
  • Leg de flensjes apart tot gebruik.
  • Marineer de kipfilet in peper, zout, 5-kruidenpoeder, sojasaus en olie.
  • Bak de kipfilets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
  • Snijd de lente-uien, komkommer, Chinese champignons en gebakken kip in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Plaats een rekje of opengemaakt conservenblikje in een wok, vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
  • Vul de flensjes met een dun laagje saus en vul met kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen, en rol ze op.
  • Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar).
  • Plaats het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met een deksel en laat het 10 minuten stomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer 1 tot maximaal 2 flensjes per persoon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst China