Chinese Flensjes met Kip
Ingrediënten
- 125 g gezeefde bloem tarwe patent
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 3 dl melk
- 2 dubbele maiskipfilet
- Zout en peper
- Mespunt 5-kruidenpoeder
- Scheutje lichte sojasaus
- 1 komkommer
- 3 lente-uitjes
- 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten in heet water geweekt, stelen verwijderd
Voor de saus:
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 4 eetlepels suiker of candarell
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Maak van de bloem, melk, eieren, zout en olie een beslag en laat dit even rusten.
- Bak dunne flensjes van het beslag.
- Leg de flensjes apart tot gebruik.
- Marineer de kipfilet in peper, zout, 5-kruidenpoeder, sojasaus en olie.
- Bak de kipfilets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
- Snijd de lente-uien, komkommer, Chinese champignons en gebakken kip in dunne reepjes.
- Meng de ingrediënten voor de saus.
- Plaats een rekje of opengemaakt conservenblikje in een wok, vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
- Vul de flensjes met een dun laagje saus en vul met kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen, en rol ze op.
- Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar).
- Plaats het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met een deksel en laat het 10 minuten stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer 1 tot maximaal 2 flensjes per persoon.