Chinese kip taugésalade van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram taugé
  • 350-400 gram kippeborstfilets
  • 1 flinke eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepel(s) bieslook verse gehakte
  • 1 eetlepel(s) witte azijn
  • 1 dessertlepel suiker
  • 1 eetlepel(s) zoete ketjap
  • heel klein beetje knoflook uit de knijper
  • 1 eetlepel(s) notenolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout
  • versgemalen witte peper

Instructies

  • Dompel de taugé even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet weer uitlekken en afkoelen.
  • Verwijder de achtergebleven groene velletjes.
  • Wrijf het kippenvlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.
  • Laat het goed gaar stomen.
  • Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.
  • Vermeng de rest van de ingrediënten voor de saus en doe er naar smaak zout en peper bij.
  • Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de taugé in een bergje in het midden en schenk er de saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren; de smaken zullen zich dan beter vermengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst China