Chinese Kool Roerbak met Vlees en Macaroni

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Chinese kool
  • 500 ml bouillon
  • Half zakje macaroni
  • 250 g vlees varkens- of kippenvlees, in blokjes gesneden
  • Ketjap
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit wat boter of olie in een wok of braadpan.
  • Bak het vlees licht aan tot het lichtbruin is.
  • Voeg de fijngesneden Chinese kool toe en roerbak tot deze zacht begint te worden.
  • Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen tot het vlees gaar is en de kool zacht.
  • Kook ondertussen de macaroni gaar in bouillon of water volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng de roerbak op smaak met ketjap, peper en zout naar smaak.
  • Serveer de Chinese kool roerbak met het vlees en de gekookte macaron

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle Chinese kool roerbak met een vleugje ketjap en gekookte macaroni.

Wijnadvies:

Het past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Roerbakken / Wokken / Vlees
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Zout arm