Chinese Kool Stamppot met Spekjes en Nasi Kruiden

Chinese kool stamppot met spekjes, een romige mix van aardappelpuree, roergebakken Chinese kool, krokante spekjes en nasikruiden. Het gerecht is op smaak gebracht met ketjap manis en kerriepoeder, en gegarneerd met lente-uitjes. Een hartige en smaakvolle maaltijd.

Chinese Kool Stamppot met Spekjes en Nasi Kruiden

Een lekkere stamppot met Chinese kool, spekjes en een kruidige nasi twist, voor een smakelijke variatie op de traditionele stamppot!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en gehalveerd
  • Zout naar smaak
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 lente bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • ½ Chinese kool in repen gesneden
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in water met zout gedurende 20 minuten.
  • Week de nasikruiden in een beetje warm water.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de lente-ui, knoflook en spekblokjes in de olijfolie tot de spekjes krokant zijn.
  • Voeg de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap manis toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
  • Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree en meng deze door het koolmengsel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een gekookt eitje voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 600 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst China / Fusion / Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter