Chinese Kool Stamppot met Spekjes en Nasi Kruiden
Een lekkere stamppot met Chinese kool, spekjes en een kruidige nasi twist, voor een smakelijke variatie op de traditionele stamppot!
Equipment
- Kookpot
- Lepel
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in water met zout gedurende 20 minuten.
- Week de nasikruiden in een beetje warm water.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Bak de lente-ui, knoflook en spekblokjes in de olijfolie tot de spekjes krokant zijn.
- Voeg de Chinese kool, nasikruiden, kerriepoeder en ketjap manis toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
- Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree en meng deze door het koolmengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een gekookt eitje voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 600 g | Sugar: 7 g