Chinese Koolstamppot met Knapperige Kipreepjes
Geniet van deze heerlijke Chinese koolstamppot met knapperige kipreepjes en een vleugje mosterd. Een snel en smaakvol gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd.
Equipment
- koekenpan met anti-aanbaklaag
- mes
Ingrediënten
- ½ eetlepel roerbakolie
- 350 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 4 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 zakje aardappelpureepoeder voor 4 personen
- Melk volgens de aanwijzingen op het pureepoeder
- Water volgens de aanwijzingen op het pureepoeder
- 1 fijngesneden struik Chinese kool
- 1 rode paprika in stukjes gesneden
- 2 eetlepels mosterd
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit ½ eetlepel roerbakolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Bak hierin de kipreepjes en de plakjes knoflook in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk en water.
- Schep de fijngesneden Chinese kool, paprika, mosterd, peper en zout door de aardappelpuree.
- Warm het geheel goed door.
- Serveer de Chinese koolstamppot samen met de gebakken kipfilet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de milde smaak van de Chinese kool en het pittige vleugje mosterd.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 5 g