Chinese Pruimensaus
Ingrediënten
- 3 middelgrote rode paprika's
- 1 kg abrikozen
- 1 kg rode pruimen
- 1¼ l cider- of appelazijn
- ½ l water
- 325 g witte suiker
- 500 g lichtbruine suiker
- Een stukje ± 4 cm fijngesneden geschilde verse gemberwortel
- 2 eetlepels zeezout
- 30 g geroosterde mosterdzaadjes
- 1 middelgrote in vieren gesneden ui
- 2 Chili serrano pepers zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
- 5 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 stokje kaneel
Instructies
- Ontpit de abrikozen en de pruimen en snijd ze in vieren.
- Rooster de paprika's, verwijder het vel, snijd ze in de lengte in vieren en zet ze apart.
- Doe de abrikozen, pruimen, 7 dl azijn en het water in een grote roestvrijstalen pan en laat de
- vruchten in ± 25 minuten op laag vuur zacht worden.
- Neem de pan van het vuur.
- Doe de rest van de azijn en de suiker in een andere, nog grotere roestvrijstalen pan en breng het aan de kook.
- Voeg het vruchtenmengsel, gember, zout, mosterdzaad, ui, pepers, knoflook, kaneelstokje en paprika's toe en laat het geheel afgedekt ± 5 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Pureer de massa enkele seconden in een foodprocessor en doe deze weer terug in de pan.
- Laat de saus al roerend ± 15 minuten zachtjes koken tot ze begint in te dikken (de saus zal dikker worden bij het afkoelen).
- Schep de saus in gesteriliseerde (jam)potten en zet ze ± 10 minuten in een pan met kokend water.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus is na 2-4 weken klaar voor gebruik.