Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Chinese Pruimensaus-Receptenplein.nl

Chinese Pruimensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 middelgrote rode paprika's
  • 1 kg abrikozen
  • 1 kg rode pruimen
  • l cider- of appelazijn
  • ½ l water
  • 325 g witte suiker
  • 500 g lichtbruine suiker
  • Een stukje ± 4 cm fijngesneden geschilde verse gemberwortel
  • 2 eetlepels zeezout
  • 30 g geroosterde mosterdzaadjes
  • 1 middelgrote in vieren gesneden ui
  • 2 Chili serrano pepers zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
  • 5 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 stokje kaneel

Instructies

  • Ontpit de abrikozen en de pruimen en snijd ze in vieren.
  • Rooster de paprika's, verwijder het vel, snijd ze in de lengte in vieren en zet ze apart.
  • Doe de abrikozen, pruimen, 7 dl azijn en het water in een grote roestvrijstalen pan en laat de
  • vruchten in ± 25 minuten op laag vuur zacht worden.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Doe de rest van de azijn en de suiker in een andere, nog grotere roestvrijstalen pan en breng het aan de kook.
  • Voeg het vruchtenmengsel, gember, zout, mosterdzaad, ui, pepers, knoflook, kaneelstokje en paprika's toe en laat het geheel afgedekt ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Pureer de massa enkele seconden in een foodprocessor en doe deze weer terug in de pan.
  • Laat de saus al roerend ± 15 minuten zachtjes koken tot ze begint in te dikken (de saus zal dikker worden bij het afkoelen).
  • Schep de saus in gesteriliseerde (jam)potten en zet ze ± 10 minuten in een pan met kokend water.

Notities / Tips / Wijnadvies

De saus is na 2-4 weken klaar voor gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus