Chinese Tomatensoep met Roerbakstukjes

Chinese Tomatensoep met Roerbakstukjes

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 250 g kastanjechampignons schoongeveegd en in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 175 g vegetarische roerbakstukjes
  • 1 liter soepbasis tomaat
  • Een mespuntje gemberpoeder
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 zakjes cassave kroepoek à 60 g

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de vegetarische roerbakstukjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de soepbasis, gemberpoeder, champignons en driekwart van de bosuitjes toe aan de pan.
  • Breng het geheel op matig vuur aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met zoete ketjap, zout en peper.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven bosuitjes.
  • Serveer de soep met cassave kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Chinese tomatensoep met roerbakstukjes gaat goed samen met een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch