Chinese Tomatensoep met Roerbakstukjes
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 3 bosuitjes schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 250 g kastanjechampignons schoongeveegd en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 175 g vegetarische roerbakstukjes
- 1 liter soepbasis tomaat
- Een mespuntje gemberpoeder
- 2 eetlepels zoete ketjap
- Zout en peper naar smaak
- 2 zakjes cassave kroepoek à 60 g
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak de vegetarische roerbakstukjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de soepbasis, gemberpoeder, champignons en driekwart van de bosuitjes toe aan de pan.
- Breng het geheel op matig vuur aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de soep op smaak met zoete ketjap, zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven bosuitjes.
- Serveer de soep met cassave kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Chinese tomatensoep met roerbakstukjes gaat goed samen met een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g