Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
Kippenbouillon
- 2 kippenbouillonblokjes
- 2 kippenpoten
- 1 liter water
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
Voor de soep
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el bloem
- beetje water
- 3 el suiker
- ½ el rijstazijn
- 2 ontvelde tomaten
- 30 gram mihoen
Instructies
- Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
- Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken.
- Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf.
- Zeef de bouillon daarna.
- Zet een nieuwe pan op het vuur.
- Zet de tomatenpuree even aan.
- Voeg dan bloem en djahé toe en roer goed door.
- Doe er een beetje water, suiker, zout, djahé, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.
- Laat dit 15 koken.
- Kook ondertussen de mihoen.
- Blend de soep tot een homogene massa dmv een staafmixer of keukenmachine.
- Breng wederom aan de kook.
- Schep in een soepkom wat kip en dan soep.
- Maak af met de mihoen.