Chocolade Cakejes met Chocoladesaus
Heerlijke chocolade cakejes met een extra chocoladesaus. Perfect voor een zoete snack of als traktatie bij de koffie!
Equipment
- papieren bakvormpjes
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels cacao
- 2 zakjes vanillesuiker
- 350 gram meel
- 5 eieren
- 1 eetlepel chocoladesaus
- 1 zakje bakpoeder
- Chocoladebolletjes naar wens
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de olie, vanillesuiker en suiker goed door elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
- Voeg de chocoladesaus en chocoladebolletjes toe en meng goed.
- Meng het bakpoeder met de cacao en het meel.
- Voeg het meel beetje bij beetje toe en blijf goed roeren.
- Schep de papieren bakvormpjes iets meer dan de helft vol.
- Zet de bakvormpjes in de voorverwarmde oven.
- Haal de cakejes uit de oven zodra een sateprikker er droog uitkomt.
- Laat de cakejes goed afkoelen voor je ze eet, anders kun je buikpijn krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cakejes met een kop koffie of thee voor een heerlijke snackmoment.
Wijnadvies:
Een glas lichte, zoete wijn past goed bij de chocolade cakejes.