Chocolade Cakejes met Chocoladesaus

Luchtige chocolade cakejes met rijke chocoladesaus en sprinkles – een onweerstaanbare traktatie voor bij de koffie, perfect als zoete snack voor elke gelegenheid.

Chocolade Cakejes met Chocoladesaus

Heerlijke chocolade cakejes met een extra chocoladesaus. Perfect voor een zoete snack of als traktatie bij de koffie!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • papieren bakvormpjes

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 350 gram meel
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel chocoladesaus
  • 1 zakje bakpoeder
  • Chocoladebolletjes naar wens

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de olie, vanillesuiker en suiker goed door elkaar.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door.
  • Voeg de chocoladesaus en chocoladebolletjes toe en meng goed.
  • Meng het bakpoeder met de cacao en het meel.
  • Voeg het meel beetje bij beetje toe en blijf goed roeren.
  • Schep de papieren bakvormpjes iets meer dan de helft vol.
  • Zet de bakvormpjes in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cakejes uit de oven zodra een sateprikker er droog uitkomt.
  • Laat de cakejes goed afkoelen voor je ze eet, anders kun je buikpijn krijgen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de cakejes met een kop koffie of thee voor een heerlijke snackmoment.
Wijnadvies:
Een glas lichte, zoete wijn past goed bij de chocolade cakejes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Gebak / Koek
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden